25 Νοέμβριος 2015, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2015, 07:08

Κακοκαιρία την Τετάρτη με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους

  • Προβλήματα στις ακτοπλοΐκές συγκοινωνίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Αλλάζει την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού. Ο χειμώνας κάνει την εμφάνιση του με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ των φαινομένων στα δυτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.