24 Νοέμβριος 2015, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2015, 18:06

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

  • Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

Όπως είχαμε αποκαλύψει από χθες, η παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήταν θέμα χρόνου. Και έγινε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο  Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πάντως παραμένει στην κούρσα διαδοχής για το κόμμα της κεντροδεξιάς, σε δηλώσεις του τόνισε: «Υπηρέτησα τις αρχές και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου και πολλές φορές χυδαία, επειδή έχει δημιουργηθεί ένταση και για να την αποκλιμακώσω, όρισα αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη. [...] Παραδίδω την έδρα μου (σ.σ. ως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ) στον Πλακιωτάκη και συνεχίζω την πορεία μου ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης άφησε ανοικτό το εάν θα παραστεί ή όχι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μια και οι Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα παρευρεθούν. Να σημειώσουμε πάντως πως εάν ο Ευ. Μεϊμαράκης δεν όριζε αντιπρόεδρο, τότε, βάσει του καταστατικού του κόμματος, τη θέση του προεδρεύοντος θα αναλάμβανε ο γραμματέας του κόμματος  Ανδρέας Παπαμιμίκος που είναι... κόκκινο πανί για πολλούς.