25 Νοέμβριος 2015, 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2015, 11:20

Ο πρώτος χορός του Συλλόγου Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά» (φωτο)

  • Ο πρώτος χορός του Συλλόγου Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά» (φωτο)

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αδελφών σωματείων και της δημοτικής αρχής, έγινε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ο πρώτος ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Λιαδάκης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους καλεσμένους, τόνισε τη σημαντική αυτή προσπάθεια να φέρουν τον Πόντο όσο πιο αισθητά γίνεται στη Σαλαμίνα, και κάλεσε όλους να στηρίξουν το έργο του Συλλόγου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Εριφύλη Μπακιρλή, η οποία κάλεσε τα μέλη του χορευτικού τμήματος να κάνουν την πρώτη τους παρουσίαση χορεύοντας τον χορό τίκ’ μονόν – βέβαια δίχως φορεσιές, μιας και η αγορά τους είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του συλλόγου. Αυτόματα στήθηκε και το ποντιακό γλέντι, αφού ανάμεσα στα μέλη του χορευτικού προσχώρησαν και οι καλεσμένοι.

Ο Σωτήρης Λυκίδης στη λύρα, ο Χρήστος Συρανίδης στο τραγούδι, ο Πάνος Χατζής επίσης στο τραγούδι, ο Κώστας Γεωργιάδης στο νταούλι και ο Γιώργος Ιωσηφίδης στα πλήκτρα ήταν οι καλλιτέχνες που υπέγραψαν το επιτυχημένο γλέντι.

Να ευχηθούμε κι εμείς καλή αρχή στο νέο Σύλλογο Ποντίων Σαλαμίνας!

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2015
13:30
Η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά» διοργανώνει τον πρώτο ετήσιο χορό της την Κυριακή 22...