24 Νοέμβριος 2015, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2015, 11:59

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

  • Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ – Δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σήμερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες, σταδιακά, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Το απόγευμα η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την Αττική.

Οι άνεμοι, από νότιες διευθύνσεις, θα ενισχυθούν αρχικά στο Ιόνιο στα 8, και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν στη δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία,  η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.