23 Νοέμβριος 2015, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2015, 00:04

Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση στις 29 Δεκεμβρίου

  • Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση στις 29 Δεκεμβρίου
    Ο Ντόναλντ Τουσκ (Φωτ.: EPA/Lino Azzopardi)

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων και για να συζητηθεί η μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του απόψε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τηλεφώνησε στον Νταβούτογλου και τον προσκάλεσε στη Σύνοδο στην οποία θα συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 κρατών μελών της ΕΕ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Συγκαλώ σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή 29η Νοεμβρίου στις 16:00. Σκοπός: να δοθεί νέα δυναμική στις σχέσεις μας και να καμφθεί η ροή μεταναστών», ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Η απόφασή μου ακολουθεί μια θετική εισήγηση από την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή και μια τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον πρωθυπουργό (της Τουρκίας) Αχμέτ Νταβούτογλου», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τουσκ.