23 Νοέμβριος 2015, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2015, 17:03

Συνελήφθησαν στην Κύπρο ύποπτοι για διασύνδεση με την τρομοκρατία

  • Συνελήφθησαν στην Κύπρο ύποπτοι για διασύνδεση με την τρομοκρατία

Στη χώρα προέλευσής τους αναμένεται να σταλούν σήμερα έξι ξένοι πολίτες οι οποίοι βρίσκονται υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι σχετίζονται με ζητήματα τρομοκρατίας.

Πρόκειται για έξι γαλλόφωνους, πέντε τουρκικής καταγωγής και έναν αλγερινής, ηλικίας 25 έως 32 χρόνων, οι οποίοι έφθασαν στην Κύπρο από την Ελβετία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι η ανάκριση των υπόπτων έχει ολοκληρωθεί και πιθανότατα σήμερα οι έξι άνδρες θα επιστρέψουν στην Ελβετία.

Σύμφωνα με μήνυμα της Ιντερπόλ, τρεις από αυτούς συνδέονται με ισλαμικές οργανώσεις. Ωστόσο, ο Ι. Νικολάου δήλωσε ότι με βάση πληροφορίες που αντάλλαξαν οι κυπριακές αρχές ασφαλείας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι έξι είναι ύποπτοι για τέτοιες διασυνδέσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι εντείνονται διαρκώς τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και στα λιμάνια της Κύπρου, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των κυπριακών Αρχών με άλλα κράτη είναι συνεχής.