23 Νοέμβριος 2015, 18:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2015, 16:00

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στα ποντιακά, στην Καλαμαριά

  • Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στα ποντιακά, στην Καλαμαριά
    Τα νεαρά μέλη της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (φωτο από το προφίλ του συλλόγου)

Τον Πλούτο του Αριστοφάνη στα ποντιακά θα παρουσιάσει στις 26 και 27 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο θέατρο επί της οδού Χηλής στην Καλαμαριά, το θεατρικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς. Τη μεταφορά, διασκευή και σκηνική παρουσίαση επιμελήθηκε η Αλκμήνη Θεοδωρίδου, τη μουσική των τραγουδιών ο Δημήτρης Αμανατιάδης και τα κοστούμια η Αθηνά Στράντζα. Λύρα θα παίξει στην παράσταση ο Γιώργος Μουρατίδης και νταούλι η Δέσποινα Δεληκάρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί -με τη σειρά που εμφανίζονται- Χρήστος Ιωακειμίδης (Καρύωνας), Χάρης Κοστελίδης (Χρεμύλος), Δρόσος Βασιλειάδης (Πλούτος), Δήμος Κωνσταντινίδης (Βλεψίδημος), Αθηνά Στράντζα (Πενία), Ντίνα Ουσταμπασίδου (γυναίκα Χρεμύλου), Ανδρέας Γεωργιάδης (Δίκαιος), Δημήτρης Τσεμπερλίδης (Νέος), Άρτεμις Θεοδωρίδου (Ερμής), Ηλίας Παρούσης (Ιερέας), Έλσα Δημητριάδου και Μαρία Τσιαούση (Χορός).

Όλοι οι συντελεστές του έργου είναι ερασιτέχνες και οι περισσότεροι πρωτοεμφανιζόμενοι, ενώ αρκετοί δεν είναι ποντιακής καταγωγής.

«Ο Πλούτος του Αριστοφάνη είναι ένα έργο διαχρονικό και στις μέρες μας επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο Αριστοφάνης σατιρίζει και κακίζει αυτούς που πλουτίζουν με ανήθικο και αισχρό τρόπο, ενώ θα έπρεπε τα υλικά αγαθά να τα απολαμβάνουν οι καλοί και δίκαιοι.

»Στο έργο αυτό, το ανατρεπτικό χιούμορ του Αριστοφάνη βρίσκει το ταίρι του στην αθυροστομία της ποντιακής διαλέκτου», ανέφερε η Αλκμήνη Θεοδωρίδου.