22 Νοέμβριος 2015, 17:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2015, 17:20

Παυλόπουλος: Να διδαχθούμε από τον Γοργοπόταμο

  • Παυλόπουλος: Να διδαχθούμε από τον Γοργοπόταμο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Για άλλη μια φορά σε δημόσια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μηνύματα για εθνική συνεννόηση και ενότητα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Γέφυρας Γοργοποτάμου, για τον πανελλήνιο εορτασμό της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ιδίως υπό την σημερινή εθνικώς κρίσιμη εσωτερική και διεθνή συγκυρία η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν δεν διδαχθούμε όσα πρέπει από την εμβληματική μάχη του Γοργοποτάμου».

Ακόμη, χαρακτήρισε νόμιμες τις ελληνικές διεκδικήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, μιλώντας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, λίγο μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Στην εκδήλωση του Γοργοποτάμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια που χρειάζεται για να διαβούμε, όπως είπε, τον ανηφορικό δρόμο. Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης χαρακτήρισε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ένα μήνυμα εθνικής ενότητας για τα κρίσιμα θέματα της χώρας.

Τέλος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα, κάποιες φορές, κατώτερο των περιστάσεων και ζήτησε ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων της χώρας.