22 Νοέμβριος 2015, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2015, 13:50

Προσκλητήριο Τσίπρα για εθνικό διάλογο

  • Προσκλητήριο Τσίπρα για εθνικό διάλογο

Εθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα, θα δρομολογήσει η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις.

Θέλω να πιστεύω, σημειώνει, ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση. Υπογραμμίζει ακόμη ότι «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες , η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στην παιδεία, ο Α. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες».

Επίσης τονίζει την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είπε ότι σέβεται την απόφασή του, αλλά δεν την κατανοεί. Του «πιστώνει», πάντως, το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα του. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο "οδικό χάρτη". Ξέρει πολύ καλά που θέλει να πάει και ξέρει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει».