22 Νοέμβριος 2015, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2015, 12:49

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη ΝΔ – Ντόμινο αντιδράσεων

  • Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη ΝΔ – Ντόμινο αντιδράσεων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα, λόγω των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από νωρίς το πρωί και είχαν συνέπεια να μην ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

»Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Το φιάσκο των σημερινών εκλογών που ποτέ δεν ξεκίνησαν, έχει προκαλέσει μια σειρά από αντιδράσεις καθώς ζητούνται παραιτήσεις του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ακόμη και την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προτείνοντας την τοποθέτηση της Μαριέττα Γιαννάκου ως μεταβατικού προέδρου!

Ευθύνες στον Ε. Μεϊμαράκη απέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης που μίλησε για ευθύνες με ονοματεπώνυμο. Την παραίτηση του Ε. Μεϊμαράκη και της ΚΕΦΕ, καθώς και συνάντηση των υποψηφίων σήμερα το απόγευμα, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όλα αυτά που συμβαίνουν πάντως τραυματίζουν τη ΝΔ και η απογοήτευση σε ψηφοφόρους και στελέχη είναι μεγάλη καθώς θεωρούν ότι για άλλη μια φορά κερδισμένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία επελέγη μετά από διαγωνισμό. Είχε κάνει την Τετάρτη δοκιμαστικό αλλά το Σάββατο το βράδυ άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα και ελλείψεις.

Σήμερα διαπιστώθηκε και απουσία μελών ανθρώπων που θα λειτουργούσαν ως εφορευτική επιτροπή. Η εικόνα αυτή στο κόμμα της κεντροδεξιάς προκαλεί ερωτηματικά αλλά και θυμηδία, ενώ δείχνει ότι τα προβλήματά της είναι πολλά και σε διάφορα επίπεδα!