21 Νοέμβριος 2015, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2015, 14:19

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

  • Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

«Τιμούμε σήμερα την ανεκτίμητη, διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του έθνους και του λαού μας», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας, που καθιερώθηκε μετά το 1975.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται λαμπρές εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα, σήμερα έγινε επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί (12:00) μουσική εκδήλωση από τις στρατιωτικές ορχήστρες των Ε.Δ., ανοικτή για το κοινό, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού Μετρό στην πλατεία Συντάγματος.

Με κάθε επισημότητα έγινε ο εορτασμός και στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σ.Σ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σε μήνυμά του, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «Σήμερα, η σκέψη όλων πηγαίνει στους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν σε καιρό πολέμου αλλά και σε καιρό ειρήνης. Είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν κάθε μέρα τη δική τους μάχη για να είμαστε όλοι ασφαλείς».