21 Νοέμβριος 2015, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2015, 12:33

«Φρένο» στα σενάρια για οικουμενική και εκλογές από κυβέρνηση και ΠτΔ

  • Κυβερνητικός συντονισμός για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων Siemens
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Από τη μια το Μαξίμου και από την άλλη η Προεδρία της Δημοκρατίας επιχειρούν να σταματήσουν τα όποια σενάρια θα μπορούσαν να θέσουν σε κρίση την πολιτική σταθερότητα.

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν ότι δεν σκέπτονται οικουμενική κυβέρνηση τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει η κοινοβουλευτική καικοινωνική στήριξη που απαιτείται για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός χωρίς υπαναχωρήσεις κανενός είδους.

Μάλιστα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων κέντρων, που θα ήθελαν να ελέγξουν την κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς, τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. Αφήνουν ωστόσο ανοικτό το θέμα της διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής συμμαχίας, μια και δεν κάνουν κανένα σχόλιο γι’ αυτό.

Από την πλευρά της Προεδρίας της Δημοκρατίας διαψεύδονται τα σενάρια νέων πρόωρων εκλογών και χαρακτηρίζονται ως καταστροφικά για τον τόπο. Μαξίμου και Προεδρία πάντως συμφωνούν για την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα βασικά της διαπραγμάτευσης, όπως είναι το ασφαλιστικό. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.