20 Νοέμβριος 2015, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 21:47

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία

  • Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία

Επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την ενισχυτική διδασκαλία σε Γυμνάσιο και Λύκειο, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Νίκος Φίλης. Η τροπολογία αναμένεται να  ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» ώστε να υλοποιηθεί άμεσα.

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται εκ νέου ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο εξής, η διαδικασία μοριοδότησης θα προβλέπει και συνέντευξη των υποψηφίων, εκτός τη μυστικής ψηφοφορίας.

Ειδικότερα, με την τροπολογία του υπουργείου, επαναφέρεται η ενισχυτική διδασκαλία στο Γυμνάσιο και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Λύκειο (γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ).

Παράλληλα καθορίζεται το πλαίσιο με το οποίο παρέχεται η εκπαίδευση στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, καθώς και η κατ' ιδίαν διδασκαλία που παρέχεται σε κρατούμενους και στα τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο πλαίσιο εγκεκριμένων Οργανισμών Θεραπείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΨΝΑ και ΨΝΘ).