22 Νοέμβριος 2015, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2015, 12:22

Γιορτάστηκαν τα Αρσακλιώτικα με έντονο το ποντιακό στοιχείο

  • Γιορτάστηκαν τα Αρσακλιώτικα με έντονο το ποντιακό στοιχείο

Έναν αιώνα ζωής έκλεισαν φέτος τα «Αρσακλιώτικα» του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα αλλά και πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση με σκοπό να τιμήσει τον παραδοσιακό αυτό θεσμό. Ανάμεσά τους και ποντιακοί σύλλογοι της περιοχής, που έδωσαν το παρών στην μεγάλη γιορτή παρουσιάζοντας παραδόσεις της αλησμόνητης πατρίδας.

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν τα παραδοσιακά ακούσματα και τραγούδια καθώς και το πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος.  

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας Ανατολή Κωνσταντινίδου καλωσόρισε τον κόσμο και απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας ότι «η διαχρονικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρσακλή (σ.σ. παλιά ονομασία του Πανοράματος) εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο με την εκδήλωση». 

Τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ιμεραίων Πανοράματος, του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν το κοινό με χορούς από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.