20 Νοέμβριος 2015, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 15:18

Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας

  • Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε αυτή ζητάει από τον πρωθυπουργό να διατυπώσει ενώπιον της Βουλής την ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης ως προς το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Το άνοιγμα νέων κεφαλαίων –ανεξαρτήτως του πότε και πώς θα καταλήξει η διαδικασία–, συνιστά κρίσιμο και λεπτό ζήτημα για πολλά κράτη-μέλη, προφανώς για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και για την Ελλάδα», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει πως ανεξαρτήτως του χειρισμού, ως προς τη διατύπωση και το νόημα της συγκεκριμένης απάντησης, γύρω από τόσο σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας πρέπει να υπάρχει η μέγιστη δυνατή σαφήνεια.

«Αυτό διασφαλίζει τόσο το αρραγές μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου, όσο και το πραγματικά καλό επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις ως προς τις εθνικές μας θέσεις», καταλήγει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.