20 Νοέμβριος 2015, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 14:50

Κοντά σε νέου τύπου κυβέρνηση – Τι βγήκε από τη συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου

  • Κοντά σε νέου τύπου κυβέρνηση – Τι βγήκε από τη συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου

Νέο κλίμα, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέου τύπου κυβέρνηση δημιουργούν όσα συνέβησαν χθες στην Βουλή αλλά και όσα έχει να αντιμετωπίσει το Μαξίμου σε φορολογικό-αγροτικό και φυσικά ασφαλιστικό.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη πολιτικής συνεννόησης των κομμάτων για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκ της θέσεως και του ρόλου του, να συμβάλει στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μείζονα θέματα, όπως είναι το προσφυγικό και τα εθνικά και κρίσιμα κοινωνικά θέματα, όπως είναι το ασφαλιστικό.

Απαντώντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι εκ του Συντάγματος απορρέει η ευθύνη του αυτή, να συμβάλει στη διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις που έδωσαν τη μάχη να κρατήσει η Ελλάδα τη θέση της στην Ευρώπη, εκτιμώ ότι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», είπε. Αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού στη ΝΔ.