20 Νοέμβριος 2015, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 11:53

Οι Τούρκοι θέλουν να φορολογήσουν τους μετεωρίτες!

  • Οι Τούρκοι θέλουν να φορολογήσουν τους μετεωρίτες!

Στο... διάστημα αναζητά πόρους το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κάνει δημόσια διαβούλευση προκειμένου να ακούσει την άποψη των πολιτών για το εάν θα φορολογήσει την πώληση μετεωριτών από πολίτες στην επαρχία Μπινγκιόλ!

Δεν είναι πλάκα. Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ ζήτησε μέσω twitter την άποψη του κόσμου, για να φορολογήσει ή όχι το εμπόριο λίθων μετεωριτών.

«Να φορολογηθούν οι μετεωρίτες που πωλούνται στο χωριό Σαριτσιτσέκ του Μπινγκιόλ; Τι πιστεύετε;» έγραψε ο υπουργός.

Εφοριακοί πήγαν στο χωριό για επιτόπια έρευνα μετά τις πληροφορίες ότι χωρικοί πωλούν κομμάτια μετεωρίτη μέχρι και 200.000 δολάρια σε συλλέκτες από τη Ρωσία και την Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Hürriyet, έχει δοθεί εντολή για διεξοδική έρευνα καθώς κάθε τι που επιφέρει έσοδα άνω των 21.000 λιρών (περίπου 7.000 ευρώ) θα πρέπει να φορολογείται.

Ποια είναι η στάση των χωρικών, θα αναρωτηθείτε. Την δίνει περιεκτικά στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan ο ντόπιος Ριντβάν Εργκιούν: «Ο Θεός έστειλε τους μετεωρίτες από τον ουρανό. Θα πρέπει να έχουν απαλλαγή από φόρους»!

Οι άνθρωποι του χωριού άρχισαν να πουλάνε τα θραύσματα μετεωριτών όταν κάποιος ακαδημαϊκός από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης τους είπε ότι έχουν αξία. Οι ίδιοι λένε ότι πουλάνε περίπου 60 δολάρια το γραμμάριο. Αλλά ποιος είναι βέβαιος ότι δεν κρύβουν την αλήθεια μήπως τους έρθει το... μπουγιουρντί;