20 Νοέμβριος 2015, 11:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 10:57

Έφυγε ο Γιώργος Ξυλούρης, ο γιος του Νίκου

  • Έφυγε ο Γιώργος Ξυλούρης, ο γιος του Νίκου

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη το βράδυ, σε ηλικία 55 ετών, ο γιος του Νίκου Ξυλούρη, Γιώργος, θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς. Η μηχανή που οδηγούσε ο Γιώργος Ξυλούρης συγκρούστηκε με ταξί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ αλλά λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν μουσικός παραγωγός στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» όπου παρουσίαζε τη μουσική εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ενώ με τη μητέρα του Ουρανία συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης» (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου).

Ο αποχαιρετισμός από το «105,5 στο Κόκκινο»
«Έφυγε σήμερα από κοντά μας στις 20:55 το βράδυ της Πέμπτης ο αγαπημένος μας συνάδελφος και φίλος, μουσικός παραγωγός του «105,5 στο Κόκκινο» και ψυχή του «88.4 στο Κόκκινο» στο Ηράκλειο Κρήτης, Γιώργος Ξυλούρης σε ηλικία 55 ετών.

Ο Γιώργος, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης», παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου.

Κινούμενος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά πηγαίνοντας στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ο Θεός έβαλε σημάδι τον Γιώργη και τον πήρε πρόωρα από την οικογένειά του και την πολυαγαπημένη του μάνα, τ' αδέρφια του, από την οικογένειά μας, απ' όλους μας, μα κι απ' την Κρήτη που λάτρευε και τον λάτρευε. Στις 9 το βράδυ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διεκομίσθη μετά το ατύχημα, ο Γιώργης ενώθηκε με τον «Αόρατο Θίασο», τα λόγια και τις μουσικές του και έφυγε μαζί του, αφήνοντας πίσω του αβάσταχτο πόνο κι θλίψη ανείπωτη.

Γιώργη μας σ' αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου πού να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

Σύντεκνε... πώς θα το νταγιαντίσουμε; 
Καλό ταξίδι Γιώργη μας... καλό ταξίδι...»

Tags