20 Νοέμβριος 2015, 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2015, 09:35

Ισορροπία τρόμου για την κυβέρνηση που έχει μπροστά της το ασφαλιστικό

  • Ισορροπία τρόμου για την κυβέρνηση που έχει μπροστά της το ασφαλιστικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Με 151 (συν δυο μουσουλμάνους) βουλευτές η ισορροπία για την κυβέρνηση από εδώ και πέρα θα είναι ισορροπία… τρόμου. Και εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχει μπροστά της να περάσει νέο φορολογικό και κυρίως ασφαλιστικό, τότε τα πράγματα δείχνουν ότι μόνο ρόδινα δεν είναι για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Αυτός είναι και ο λόγος που πάλι αρχίζουν να διακινούνται σενάρια περί διεύρυνσης της κυβέρνησης ή δημιουργίας οικουμενικής.

Ο πρωθυπουργός, που σήμερα το πρωί στις δέκα , θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει τόσο για την επίσκεψή του στην Τουρκία, όσο και για τις εξελίξεις μετά τις χθεσινές διαγραφές είναι προβληματισμένος, γιατί βλέπει ένα βουβό κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει η κίνηση των 55 στην οποία ανήκει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και φέρεται να έχει έναν πυρήνα άλλων πέντε βουλευτών.

Αν πάμε με σκληρό ασφαλιστικό εντός του Δεκεμβρίου τότε δεν αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Στο Μαξίμου πάντως πιστεύουν ότι τα δέκα συν δυο δισ. που αναμένεται να αποδεσμευτούν θα αλλάξουν το κλίμα και θα μπορέσει η αγορά να επιστρέψει στην κανονικότητα που θα είναι ένα από τα επιχειρήματα σε όσους διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος.