18 Νοέμβριος 2015, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 18:31

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Πολεμούν τον ΟΠΑΠ, αντί για τον παράνομο τζόγο

  • Οδυσσέας Χριστοφόρου: Πολεμούν τον ΟΠΑΠ, αντί για τον παράνομο τζόγο

Με αιχμηρή δήλωση απαντά ο ΟΠΑΠ στην επιβολή τέλους σε τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού, που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο που κατατέθηκε χθες τη νύχτα στη Βουλή.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει καταθέσει στο οικονομικό επιτελείο προτάσεις για την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου.

Ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι ο Οργανισμός έχει εγκαίρως ενημερώσει με αναλυτικά στοιχεία την κυβέρνηση για τη μη αποδοτικότητα του υπό συζήτηση τέλους ή φόρου επί των παιγνίων της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς και για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει σε πολλαπλά επίπεδα.

Διευκρινίζοντας, αναφέρει ότι η μείωση της νόμιμης παικτικής δραστηριότητας θα επιδράσει αρνητικά στο ποσό που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας, και επιπρόσθετα θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται επίσης τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν λόγω διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων, αλλά και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο οικονομικό επιτελείο για την αύξηση των δημοσίων εσόδων μέσω της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου.