18 Νοέμβριος 2015, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 15:36

Για επαναφορά προνοιακών επιδομάτων Ποντίων δεσμεύτηκε ο Μεϊμαράκης

  • Για επαναφορά προνοιακών επιδομάτων Ποντίων δεσμεύτηκε ο Μεϊμαράκης

Δέσμευση της ΝΔ για επαναφορά του προνοιακού επιδόματος στους Ποντίους ηλικιωμένους διατύπωσε από την Αλεξανδρούπολη όπου μίλησε την Τρίτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Οι πολιτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος (περικοπή επιδόματος πολυτέκνων) θα πρέπει να ξεκινήσουν από τις ευαίσθητες περιοχές, είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε στην επαναφορά του προνοιακού επιδόματος των Ποντίων έστω και αρχικά μειωμένο, ώστε όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

«Να γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της ΝΔ και θα φροντίσουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να προσπαθήσει έστω έναντι, κάτι να δώσει».

Ο Ευ. Μεϊμαράκης επεσήμανε επίσης την ανάγκη «να προσέξουμε ώστε η οικονομία την οποία θα ακολουθήσουμε να είναι οικονομία που υπηρετεί τελικά την Ελλάδα και την εθνική πολιτική και να υπηρετήσει ακόμα περισσότερο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη».  Άσκησε κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «βαθαίνει την ύφεση», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ζητήματα που άπτονται στον πρωτογενή τομέα, δεσμευόμενος να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κτηνοτρόφων.