18 Νοέμβριος 2015, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 13:37

Ύποπτοι τζιχαντιστές σκόπευαν μέσω Ελλάδας να πάνε στη Γερμανία – Δείτε ντοκουμέντο του δρομολογίου τους

  • Ύποπτοι τζιχαντιστές σκόπευαν μέσω Ελλάδας να πάνε στη Γερμανία – Δείτε ντοκουμέντο του δρομολογίου τους

Προσποιήθηκαν τους πρόσφυγες, αλλά οι τουρκικές Αρχές έκριναν ότι είναι ύποπτοι για τρομοκρατία και συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, μετά την ανάκριση στην οποία τους υπέβαλαν. 

Ο λόγος για οκτώ άτομα που συνέλαβαν άνδρες ασφαλείας οι οποίοι ανήκουν στην «Ομάδα Πείσμα» στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, οι συλληφθέντες έφτασαν στην Πόλη από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Όταν ρωτήθηκαν είπαν πως ήρθαν για διακοπές στην Τουρκία, δήλωσαν ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ωστόσο η κράτησή τους δεν επιβεβαιώθηκε.

Μεταξύ των συλληφθέντων (Nasıl Υ., Soufiane H., Aissa M., Salahaddin A., Said S., Mouhssine El A., Mustapha M. και Ayoub S.) εντοπίστηκε κι ένα άτομο που στα πράγματα του είχε και ένα σκαρίφημα το οποίο τα λέει... όλα.


Το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει όλη τη διαδρομή

Το σχεδιάγραμμα, όπως μπορεί να δει κανείς, είναι πολύ παραστατικό. Αναφέρεται ότι η μετάβαση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κοστίζει 100 ευρώ, από την Αλικαρνασσό στην Κω η μετάβαση με βάρκα κοστίζει 1.000-1.200 ευρώ, από την Κω με καράβι στην Αθήνα, 60 ευρώ. Στη συνέχεια έχει όλο το δρομολόγιο για να φτάσει κανείς μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας στη Γερμανία.


Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Πόλη από την «Ομάδα Πείσμα»

Δημοσίευμα της Hürriyet αναφέρει ότι η «Ομάδα Πείσμα» συγκροτήθηκε από την τουρκική Ασφάλεια και μέχρι στιγμής έχει συλλάβει και απελάσει 800 υπόπτους, ενώ σε άλλους 200 έχει εμποδίσει την είσοδό τους στην Τουρκία.

Προφανώς όλα αυτά είναι τα σημάδια των συναλλαγών που έκανε η Τουρκία με ΕΕ και ΗΠΑ, για να περιορίσει τη διακίνηση υπόπτων μέσω της επικράτειάς της.