18 Νοέμβριος 2015, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 11:16

ΠΟΕ: Με την ελπίδα ο Τσίπρας να μην γίνει ένας ακόμα αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • ΠΟΕ: Με την ελπίδα ο Τσίπρας να μην γίνει ένας ακόμα αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, εξέφρασε την ελπίδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία να μην γίνει ένας ακόμα αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως ο υπουργός Παιδείας πριν από λίγες ημέρες. Μέσω του δελτίου εκφράζεται η ελπίδα πως ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει δείγματα γραφής για τη στάση του απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα, μη καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του γενοκτόνου Κεμάλ.

«Μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΠΟΕ δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει τον αγώνα ενάντια σε πρόσωπα και ενέργειες που προσβάλλουν τον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα».

Σε συνέχεια των ανωτέρω, το ΔΣ της ΠΟΕ έχει στα σκαριά μια εκδήλωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τις κοινότητες των γενοκτονημένων λαών –Εβραίων, Αρμενίων και Ασσυρίων–, με τη συμμετοχή πολιτειακών φορέων και προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού.

Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου προγραμματίζεται συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών για την άμεση διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως αυτά έχουν εκφραστεί και στο ψήφισμα διαμαρτυρίας της.

Όλο το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ εδώ.