18 Νοέμβριος 2015, 09:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 09:32

Ο Μιχελογιαννάκης καλεί τον Φίλη να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

  • Ο Μιχελογιαννάκης καλεί τον Φίλη να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά
    Ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Πρόσκληση για να προσκυνήσουν μαζί την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι, απηύθυνε ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα tilegrafima.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε ότι «το 1931 επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου, και με υπουργό Πρόνοιας τον Λεωνίδα Ιασωνίδη η εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήρθε στην Ελλάδα. Όταν ήρθε η εικόνα στην Αθήνα, είχε πει πως η Αθήνα έχει Πόντιους αλλά Πόντος είναι η εικόνα αυτή».

«Από την πρώτη στιγμή είπα την άποψή μου ότι ήταν Γενοκτονία, άλλωστε διαφορετικό είναι η Γενοκτονία διαφορετικό η εθνοκάθαρση, Αύριο, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στο Μαρούσι και κάλεσα τον Φίλη να πάμε μαζί να προσκυνήσουμε» τόνισε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Εξάλλου όπως είπε, αυτό θα ήταν κάτι που θα έδινε μεγάλη δύναμη στους Πόντιους «των οποίων η ιστορική τους μνήμη πληγώθηκε». 

«Από το να τρώμε ψωμί με τη ζάχαρη ή με το αλάτι, προτιμάμε να τρώμε το ψωμί με τη ζάχαρη» είπε, προσθέτοντας ότι με τέτοια κίνηση θα λύνονταν πολλά.