18 Νοέμβριος 2015, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2016, 13:51

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας παρουσιάζει το έργο του Κωνσταντίνου Φωτιάδη

  • Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας παρουσιάζει το έργο του Κωνσταντίνου Φωτιάδη

Ανταπόκριση από τη Μόσχα – Νίκος Σιδηρόπουλος

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας διοργανώνει συνάντηση με τον γνωστό ιστορικό και ερευνητή της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, Κωνσταντίνο Φωτιάδη.

Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης αφιερώνει στον πατέρα του την παρουσίαση του επιστημονικού έργου του στη Μόσχα: «Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ημέρα που κοιμήθηκε ο πατέρας μου στην Παναγία Σουμελά, πραγματοποιώ φιλολογικό και ιστορικό μνημόσυνο καλεσμένος από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας, για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με την ιστορική τριλογία μου: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα ρωσικά, το ελληνοϊσπανικό βιβλίο μου Θα παραμείνουμε απαθείς; Το μαρτυρολόγιο των Ελλήνων του Πόντου, και το τελευταίο μου βιβλίο Η 19η Μαϊου και το ποντιακό ζήτημα εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου. Θα ήταν και για μένα ξεχωριστή τιμή η παρουσία σας» γράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.


Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, παρουσίαση του βιβλίου του Το ποντιακό ζήτημα και 19η Μαΐου εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου, και συζήτηση.

  • Ώρα έναρξης: 18:30 (τοπική ώρα).
  • Κρατικό Ίδρυμα «Κέντρο Εθνικοτήτων της Μόσχας» (αίθουσα 2), Μόσχα, οδός Νόβαγια Μπασμάναγια 4 (σταθμός μετρό «Κόκκινες Πύλες»).