17 Νοέμβριος 2015, 20:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 14:07

Ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας ο αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας

  • Ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας ο αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας
    (Φωτ.: EPA/Julian Stratenschulte)

Ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Ανόβερο, παρουσία της καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών. Αργότερα ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ότι αυτό κρίθηκε αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα, Χόλγκερ Μουνχ, ακραίοι ισλαμιστές έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και τη Γερμανία και τόνισε ότι δεν υπάρχει «λήξη συναγερμού» για τη χώρα. Αποκάλυψε δε πως κατά το παρελθόν απετράπησαν έντεκα επιθέσεις.

«Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοια περιστατικά. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο Χόλγκερ Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ σημειώνει επίσης ότι «υφίσταται μια απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων».