17 Νοέμβριος 2015, 20:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2015, 22:20

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο

  • Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την 42η επέτειο για το Πολυτεχνείο. Ομάδες νεαρών, που συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο με το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη με βόμβες μολότοφ, ενώ είχαν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους νεαρούς. Αργότερα συνελήφθησαν δύο νεαρά άτομα ενώ συνεχίζονταν οι επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα, σε διμοιρίες των ΜΑΤ και καίγονταν κάδοι απορριμμάτων οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε οδοφράγματα. Ζημιές προκλήθηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί ειρηνικά η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σταδιακά δίνονταν στην κυκλοφορία οι δρόμοι.

Την ώρα που η κορυφή της πορείας είχε φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία οι πρώτοι είχαν αρχίσει να φεύγουν συντεταγμένα προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου και διαλύονταν. Το τέλος του πρώτου κομματιού της πορείας βρισκόταν στο ύψος Χίλτον, ενώ το ΠΑΜΕ ανέβαινε τη λεωφόρο βασιλίσσης Σοφίας.

«Το Πολυτεχνείο ζει», «Ο Τεμπονέρας ζει» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή. Ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» είναι τα κύρια συνθήματα που ακούγονταν στη φετινή, 42η πορεία του Πολυτεχνείου. Συγχρόνως, είχαν προστεθεί πολλά συνθήματα κατά ενδεχόμενης ανάμειξης της Ελλάδας σε επίθεση στη Συρία. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που φώναζαν από φοιτητές «Φονιάδες των λαών, ιμπεριαλιστές, οι βόμβες σας γεννάνε τους τζιχαντιστές».