18 Νοέμβριος 2015, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2015, 12:42

Όσα έγιναν στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Σταυρούπολης (φωτο, βίντεο)

  • Όσα έγιναν στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Σταυρούπολης (φωτο, βίντεο)
  • Όσα έγιναν στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Σταυρούπολης (φωτο, βίντεο)

Στην αίθουσα δεξιώσεων «Triumph Palace», μέλη και φίλοι του Συλλόγου έδωσαν το παρών το Σάββατο 14 Νοεμβρίου για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Οι Ακρίτες του Πόντου».

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπαδόπουλος προέτρεψε τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνομιλία του με το pontos-news.gr, «σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου μας θέλουμε να τους μνημονεύουμε, να μην τους ξεχνάμε. Δεν θέλουμε να τους θυμόμαστε δέκα μέρες πριν και δέκα μέρες μετά τη 19η Μαΐου», προτρέποντας και άλλους συλλόγους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο Δημήτρης Αγαθαγγελίδης, μέλος αλλά και πρωταγωνιστής στη θεατρική ομάδα των «Ακριτών», τιμήθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του στο σύλλογο, όπως επίσης και οι καλλιτέχνες Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Ταμουτσίδης, Ευρυσθένης Ασλιχανίδης και Ιορδάνης Καραπαναγιωτίδης.

Βέβαια από τη βραδιά δεν έλειψαν και κάποιες προσωπικές και ιδιαίτερες στιγμές, όπως η έκπληξη που έκαναν συγγενείς και φίλοι στον Σταύρο Ατματζίδη (μέλος του συλλόγου), όταν του τραγούδησαν τα «χρόνια πολλά» συνοδευόμενα από μια άκρως ποντιακή τούρτα.


Ο μικρός τουλουμτζής Μάριος Σιαπανίδης έκλεψε την παράσταση, άξιος συνεχιστής του πατέρα του, Γιώργου Σιαπανίδη

Επί σκηνής εμφανίστηκαν επίσης τα τρία χορευτικά τμήματα και τα νταούλια του μουσικού εργαστηρίου του συλλόγου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι Μπάμπης Ιωακειμίδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Μιχάλης Κουρτίδης, Κώστας Ιωαννίδης, Γιώργος Πουλαντζακλής, Γιώργος Μωυσιάδης, Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Ταμουτσίδης, Άκης Πετρίδης, Κώστας Ιωαννίδης, Κώστας Ζώης και Άκης Καραπαναγιωτίδης εγγυήθηκαν ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κείμενο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης
Φωτογραφίες: Νίκος Αλβανούδης

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ14
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2015
20:30
Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και το «Ράδιο Ακρίτες 102,3 fm» σας προσκαλούν...