17 Νοέμβριος 2015, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2015, 17:18

Την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

  • Την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Με διαδικασίες εξπρές εισάγεται την Τετάρτη το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα της τρόικας, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τις νέες αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθώς και ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί. Η συζήτησή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αύριο Τετάρτη στις 15:00 στις αρμόδιες επιτροπές, στο πλαίσιο μιας κατεπείγουσας συνεδρίασης που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ώρες. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία την Πέμπτη στις 11:00 , σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας και αφού βέβαια τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σήμερα αναμένεται να ενημερωθεί το Euro Working Group για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αλλά και τις σχετικές ρυθμίσεις που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο.

Το Euro Working Group θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή προκειμένου να εισηγηθεί την αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.