21 Νοέμβριος 2015, 12:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2015, 15:50

Βελουτέ σούπα με πράσα, σπανάκι και παρμεζάνα

  • Βελουτέ σούπα με πράσα, σπανάκι και παρμεζάνα

Το pontos-news.gr σάς προτείνει μια θρεπτική και... ιαματική σούπα λαχανικών εποχής. Τα πράσα κάνουν καλό!

ΥΛΙΚΑ
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γρ. τρυφερό σπανάκι, φρέσκο
  • 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 φλ. flakes παρμεζάνας

Για το ζωμό λαχανικών

  • 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • δάφνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το ζωμό βράζοντας όλα τα λαχανικά σε λίγο παραπάνω από 1,5 λίτρο νερό.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15΄, σκεπασμένη με το καπάκι.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για άλλα 5-6΄.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος της.

  • Σερβίρεται ζεστή με flakes παρμεζάνας και λίγο μαϊντανό.
  • Διαβάστε ΕΔΩ για τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσου.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com