17 Νοέμβριος 2015, 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2015, 17:52

Ανοιχτό μουσείο η Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Νοεμβρίου

  • Ανοιχτό μουσείο η Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Νοεμβρίου
    Ολύμπιον
  • Ανοιχτό μουσείο η Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Νοεμβρίου
    Βιβλιοθήκη Άνω Πόλη
  • Ανοιχτό μουσείο η Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Νοεμβρίου
    Ξενοδοχείο Caravan

Σε ένα ανοιχτό μουσείο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της θα μετατραπεί η Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Νοεμβρίου. Δεκάδες ιδιωτικά και δημόσια κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον θα ανοίξουν τις πύλες τους και θα δώσουν τη δυνατότητα σε Θεσσαλονικείς και μη να τα εξερευνήσουν και να μάθουν τα μυστικά τους. Η είσοδος στα κτήρια θα είναι ελεύθερη για όλους, χωρίς να απαιτείται κράτηση για την επίσκεψη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται
στο πλαίσιο της 4ης διοργάνωσης του Open House Thessaloniki
(ΟΗΤ 2015).

Το Open House έχει κινητοποιήσει 350 εθελοντές στη Θεσσαλονίκη, και παγκοσμίως αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και διαδόθηκε σε περισσότερες από 35 χώρες.

Παράλληλες δράσεις
Με παράλληλες δράσεις εμπλουτίζεται το φετινό πρόγραμμα του Open House Thessaloniki. Ειδικότερα, μεταξύ 18 και 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους και χώρους παραγωγής της Θεσσαλονίκης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς-παραγωγούς. Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας openhousethessaloniki.gr

Επίσης, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου θα γίνουν οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτήρια του προγράμματος από τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης.

Παράλληλα, για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας Sony, με ανεβασμένες φωτογραφίες στο instagram γράφοντας το #sony_oht2015. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι οι «Ανοιχτές πόρτες». Οι νικητές θα κερδίσουν δώρα.

Ξενάγηση και με ποδήλατο
Και ποδηλατώντας θα έχει την ευκαιρία το κοινό να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης. Κατά το σαββατοκύριακο του ΟΗΤ θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μια προκαθορισμένη διαδρομή για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ποδήλατο και κράνος από το BikeIT και αναμνηστικό υλικό του Open House Thessaloniki 2015. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας openhousethessaloniki.gr.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Φωτογραφίες: openhousethessaloniki.gr