17 Νοέμβριος 2015, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2015, 11:33

Συλλαλητήριο αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων την Τετάρτη στην Αθήνα

  • Συλλαλητήριο αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων την Τετάρτη στην Αθήνα

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των δυνάμεων του πρωτογενούς τομέα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Αθήνα απευθύνουν οι επικεφαλής των οργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας.

«Τα μέτρα που προωθούνται –εάν τελικά ψηφιστούν (κυρίως φορολογικό και ασφαλιστικό)– θα αφανίσουν τον πρωτογενή τομέα στην χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες θα τρώνε τα σκουπίδια των ξένων» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων. «Κανένας άνθρωπος που ζει από την ενασχόλησή του με τον πρωτογενή τομέα δεν πρέπει να λείψει από το συλλαλητήριο της Τετάρτης», πρόσθεσε.

Αν και δεν επιτεύχθηκε η κοινή κάθοδος όλων των δυνάμεων που απαρτίζουν τον πρωτογενή τομέα στην κινητοποίηση της Αθήνας (η Πρωτοβουλία Αγροτών παραμένει αυτόνομη), η ημερομηνία όπως και το σημείο συγκέντρωσης αποτελούν τις κοινές συνιστώσες.

Το «ραντεβού» έχει κλειστεί για τις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

«Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια» επισημαίνεται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδώσει η συντονιστική επιτροπή των οργανώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων.

Όπως αποφασίστηκε, τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα θα αναχωρήσουν το βράδυ, ενώ οι επικεφαλής των οργανώσεών τους θα βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα προκειμένου να διευθετήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Εκτίμηση όλων αποτελεί ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 εμπλεκόμενοι με τον πρωτογενή τομέα.