16 Νοέμβριος 2015, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2015, 19:49

Γιατί πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Τόνι Μπλερ

  • Γιατί πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Τόνι Μπλερ
    (Φωτ.: EPA/Duc Thanh)

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Η επίσκεψή του στην Αθήνα ωστόσο έγινε με την ιδιότητα του συμβούλου σε θέματα ενέργειας εκ μέρους μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας και για το λόγο αυτό συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και όχι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και κατά τη διάρκεια αυτής τέθηκαν επισταμένως, τα θέματα ενέργειας και επενδύσεων και ειδικότερα ο αγωγός ΤΑΡ.

Ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα και εν συνεχεία μέσω της Αδριατικής στην Ιταλία. ΗΠΑ και Βρετανία αποδίδουν μεγάλη σημασία στον αγωγό αυτό. Ο Τόνι Μπλερ έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προώθησή του, καθώς είναι σύμβουλος για την ανάπτυξη στην κοινοπραξία για το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ, εκπροσωπώντας την BP (μια εκ των έξι εταιρειών-μετόχων της κοινοπραξίας), η οποία είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έφτασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από μεγάλη δύναμη ανδρών ασφαλείας και τον υποδέχτηκε στην είσοδο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.