16 Νοέμβριος 2015, 20:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2015, 19:15

Και οι 35 στο σκαμνί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

  • Και οι 35 στο σκαμνί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

H εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε τις προσφυγές 8 εκ των 35 κατηγορουμένων στην υπόθεση  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τους παραπέμπει  οριστικά σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν προσφύγει οι κατηγορούμενοι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Άγγελος Φιλλιπίδης, Βίκτωρ Ρέστης καθώς και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι οποίοι ζητούσαν την αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν οριστικά στο εδώλιο.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις προσφυγές τους κρίνοντας πως δεν συντρέχει λόγος άσκησης αναίρεσης.

Μετά από αυτό είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει η  δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία έχουν παραπεμφθεί  35 άτομα μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Οι 35 αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αναφορικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων.