17 Νοέμβριος 2015, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2015, 13:06

Η Ένωση Ποντίων Περιστερίου αντάμωσε την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας (φωτο, βίντεο)

Μια επίσκεψη στη Λαμία από απλή εκδρομή, μετά από συνεννόηση, κατέληξε να γίνει μια μεγάλη ποντιακή έκρηξη... Πάνω από 80 άτομα, μέλη και χορευτές της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, ξεκίνησαν από την Αθήνα, αρχικά για την περιοχή του Γοργοπόταμου.

Εκεί τους υποδέχτηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, Συμέλα Πατσινακίδου, συνοδευόμενη από μέλη του συλλόγου, η οποία αφού τους καλωσόρισε έκανε μια ιστορική αναδρομή στην περιοχή της Φθιώτιδας και κυρίως του Γοργοπόταμου. Μεταξύ άλλων, τόνισε την τεράστια ιστορική σημασία της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου.


Η γέφυρα του Γοργοπόταμου

Στη συνέχεια η Ένωση Ποντίων Περιστερίου επισκέφτηκε μια μαγευτική τοποθεσία, την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου με ιδιαίτερη ευλάβεια προσκύνησε το άφθαρτο ιερό λείψανο του γέροντα Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη. Ακολούθησε φαγητό και ποτό αλλά και ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι.

Το αντάμωμα των μελών των δυο συλλόγων έγινε σε αίθουσα εκδηλώσεων στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας, όπου διαδραματίστηκαν πολύ ωραίες και συγκινητικές στιγμές, όταν οι δύο πρόεδροι, Συμέλα Πατσινακίδου και Θανάσης Αθανασιάδης, αντάλλαξαν δώρα κι ευχές.

Ο καλλιτέχνης Γιώργος Φιρινίδης αφιέρωσε το πρόγραμμα στον πρόσφατα αποβιώσαντα παππού του Γιώργο, αλλά και στους νεκρούς του πρόσφατου μακελειού στο Παρίσι.

Ο Γιώργος Φιρινίδης στη λύρα και το τραγούδι, ο Παναγιώτης Ιωαννίδης στη λύρα, ο Γιώργος Χατζίδης στο νταούλι και το τραγούδι, ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης στο αγγείο, ο Κώστας Φουλίδης και ο Γιάννης Σαββίδης στο νταούλι, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο 10χρονος Θάνος, ο οποίος έπαιξε παραδοσιακούς ποντιακούς σκοπούς υπό τις ιαχές και τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Gallery