16 Νοέμβριος 2015, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2015, 12:17

Τα δακτυλικά αποτυπώματα καμικάζι ταιριάζουν με άνδρα που πέρασε από την Ελλάδα

  • Τα δακτυλικά αποτυπώματα καμικάζι ταιριάζουν με άνδρα που πέρασε από την Ελλάδα

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του ενός από τους καμικάζι των επιθέσων στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

«Σε αυτό το στάδιο, μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, που γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ της Συρίας, χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο», σημειώνει.

Ο εισαγγελέας προσθέτει ότι οι αρχές έχουν τώρα αναγνωρίσει κι έναν δεύτερο βομβιστή της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν. Ο εισαγγελέας τον κατονόμασε ως τον 28χρονο Σαμί Αμιμούρ από το Ντρανσί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού. Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012, αφού είχε τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο και είχε ανακριθεί μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη. Το άτομα εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Πέντε από τους τρομοκράτες που έχουν σκοτωθεί έχουν τώρα αναγνωριστεί», κατέληξε ο εισαγγελέας.