15 Νοέμβριος 2015, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2015, 21:47

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και οι πωλητές λαϊκών αγορών

  • Στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και οι πωλητές λαϊκών αγορών
    Φωτ.: Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Τη συμμετοχή της στις παναγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, οι λαϊκές αγορές έχουν σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, εξαιτίας της ύπαρξης πολλών και μικρών παραγωγών και εμπόρων.

«Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους μας εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή τιμή σε σχέση με την ποιότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Αυτό ακριβώς θα χαθεί με τη μονοπώληση της αγοράς, οι λαϊκές αγορές θα είναι ακριβότερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό θα σημάνει το τέλος τους», τονίζεται.

Στις 10 το πρωί της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο μεταξύ, σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων στους κόμβους Μαυροβουνίου, Παλιού Μηλοτόπου και Μελισσίου, προχώρησαν και σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πέλλας, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις τους στους διερχομένους οδηγούς και διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθούνται και κυρίως για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.