15 Νοέμβριος 2015, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2015, 18:34

Ρόδος: Καρδιοχτύπησαν οι οικογένειες 72 μαθητών που ήταν στο Παρίσι το βράδυ του τρόμου

  • Ρόδος: Καρδιοχτύπησαν οι οικογένειες 72 μαθητών που ήταν στο Παρίσι το βράδυ του τρόμου

Στιγμές αγωνίας έζησαν αρκετές οικογένειες στη Ρόδο το βράδυ της Παρασκευής αφού τα παιδιά τους βρίσκονταν στο Παρίσι για εκπαιδευτική εκδρομή. Συγκεκριμένα, 72 μαθητές Λυκείου του νησιού ήταν στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Γονείς και συγγενείς, μη γνωρίζοντας αν τα παιδιά τους είναι καλά, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, όταν πληροφορήθηκαν για το μακελειό στην πόλη. Οι μαθητές, από το ξενοδοχείο που διέμεναν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, διαβεβαιώνοντάς τους πως είναι καλά.

Όπως σημειώνει ακόμα η εφημερίδα «Ροδιακή», αρκετοί ήταν οι μαθητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Stade de France.

Ωστόσο, οι καθηγητές-συνοδοί δεν το επέτρεψαν, επειδή θα υπήρχε πλήθος κόσμου στο γήπεδο, όπου τελικά σημειώθηκε μία εκ των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαθητές του «Ροδίων Παιδεία» αναμένεται να επιστρέψουν την Τετάρτη στη Ρόδο, ενώ μάλλον θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμα εκδρομών τους, που προέβλεπε διάφορες επισκέψεις σε αξιοθέατα του Παρισιού.