15 Νοέμβριος 2015, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2015, 17:58

Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία αποκλείει οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης

  • Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία αποκλείει οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι το παράνομο τουρκοκυπριακό κρατίδιο στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου αποτελεί νομικά άκυρο γεγονός, εφόσον δεν μπορεί από παράνομη πράξη, όπως η άσκηση στρατιωτικής βίας, να παραχθεί έννομο αποτέλεσμα.

Σε γραπτή δήλωση για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους, αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τον αγώνα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών και αξιών, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει, στόχος παραμένει ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας στη βάση μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, με μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια και μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

«Με σαφήνεια και αποφασιστικότητα αποκλείουμε οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης στηρίζοντας τον μοναδικό τρόπο για να μπορέσουν όλοι οι Κύπριοι να ζήσουν σε ολόκληρο το νησί σε περιβάλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και σταθερότητας», καταλήγει η δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου.