15 Νοέμβριος 2015, 13:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2015, 13:07

Τουρκία: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι

  • Τουρκία: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι
    (Φωτ. αρχείου)

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, όταν ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια εφόδου της τουρκικής αστυνομίας αργά χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στην Γκαζιάντεπ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ο καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που πλησίαζαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου της αντιτρομοκρατικής σε κτίριο της πόλης, στο οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι κρυβόντουσαν τζιχαντιστές.

Η Γκαζιάντεπ βρίσκεται στη μεθόριο με την Συρία, περίπου 300 χιλιόμετρα από την Αττάλεια όπου πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η σύνοδος κορυφής των G20, κατά την οποία οι ηγέτες των πιο πλούσιων κρατών του πλανήτη αναμένεται να συζητήσουν τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Χθες εξάλλου, τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό την ώρα που πλησίαζαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στη μεθόριο με την Συρία, κοντά στην Γκαζιάντεπ.