14 Νοέμβριος 2015, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2015, 15:31

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης

  • Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης
    Ο Γιάννης Κακουλίδης, τον Ιούνιο του 2014, στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 69 ετών, ο συγγραφέας και επικοινωνιολόγος Γιάννης Κακουλίδης μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, στις 15:00, από το νεκροταφείο Πεντέλης.

Πόντιος στην καταγωγή, ο Γ. Κακουλίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από 500 γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία.


Δείτε τον Γ. Κακουλίδη να μιλά για την ποντιακή του καταγωγή στην εκπομπή «Στην υγειά μας»

Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με γνωστά περιοδικά και εφημερίδες ενώ υπήρξε μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση προδικτατορικά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, ενώ συνέχισε την πολιτική δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ κατά τη μεταδικτατορική επανασύστασή της.

Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996.

 Ο Γιάννης Κακουλίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και είχε επιλεγεί από τον Φώτη Κουβέλη για να αναλάβει σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας και υπεύθυνος Πολιτισμού του κόμματος.