14 Νοέμβριος 2015, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2015, 02:35

Εφιάλτης στο Παρίσι με σειρά αιματηρών επιθέσεων (φωτο-βίντεο)

  • Εφιάλτης στο Παρίσι με σειρά αιματηρών επιθέσεων (φωτο-βίντεο)
    (Φωτ.: EPA/Cristophe Petit Tesson)
  • Εφιάλτης στο Παρίσι με σειρά αιματηρών επιθέσεων (φωτο-βίντεο)
  • Εφιάλτης στο Παρίσι με σειρά αιματηρών επιθέσεων (φωτο-βίντεο)

Εφιαλτική νύχτα στο Παρίσι με σειρά επιθέσεων, δεκάδες νεκρούς, πολλούς τραυματίες και σύμφωνα με πληροφορίες περιστατικό ομηρίας στο θέατρο Bataclan με 60 ομήρους. Το Associated Press ανέφερε πάνω από 100 ομήρους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρχαν τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες ενώ άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για 35 ή και 40 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ. Παράλληλα, τρία επεισόδια με πυροβολισμούς αναφέρθηκαν μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για «δεκάδες τραυματίες», σ' ένα σκηνικό τρόμου που θυμίζει την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Σε μία από τις επιθέσεις, ένοπλος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο. Δημοσιογράφος του BBC κάνει λόγο για 10 ανθρώπους στο έδαφος, που δεν μπορούσε να ξεχωρίσει αήταν νεκροί ή τραυματίες.

Συγκεκριμένα, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις οδούς Fontaine au Roi, Charonne και στη λεωφόρο Voltaire κοντά στο θέατρο Bataclan. Σύμφωνα με την αστυνομία, που μέσα στη γενική σύγχυση προσπαθούσε να δράσει παράλληλα σε πολλά πεδία, όπως σημειώνει η Figaro, υπάρχουν τρία περιστατικά πυροβολισμών με «πολλά θύματα» σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στα σημεία των επιθέσεων. Στη βομβιστική επίθεση έξω από το Stade de France το Associated Press κάνει λόγο για δύο εκρήξεις. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φυγαδεύτηκε από τα στάδιο και έσπευσε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση της κρίσης.