13 Νοέμβριος 2015, 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2015, 18:50

Τη Γενοκτονία φέρνουν οι μαθητές μέσα στις τάξεις (φωτο)

  • Τη Γενοκτονία φέρνουν οι μαθητές μέσα στις τάξεις (φωτο)
  • Τη Γενοκτονία φέρνουν οι μαθητές μέσα στις τάξεις (φωτο)

Ενδιαφέρουσα τροπή αρχίζει να παίρνει στα σχολεία, το θέμα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Οι μαθητές, ενώ ξεκίνησαν με καταλήψεις σε αρκετά σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλάζουν πλέον τακτική χρησιμοποιώντας τη δύναμη της μάθησης.

Προτρέπουν τους καθηγητές να αφιερώσουν χρόνο για να ενημερωθούν όλοι για το θέμα της Γενοκτονίας, ενώ οργανώνουν και οι ίδιοι αφιερώματα με οπτικοακουστικό υλικό, άλλες εκδηλώσεις ή διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης, μαθητής του 3ου Γυμνασίου Αχαρνών με την συμμαθήτριά του Κωνσταντίνα Γαρδέλη πρωτοστάτησαν στην ενημερωτική καμπάνια. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, σε ώρα μαθήματος, παρουσίασαν βίντεο, κίνηση που όπως είπαν στο pontos-news.gr «άρεσε πολύ στους δασκάλους και είπαν πως θα μας πάνε και στο 11ο μάλλον για να το παρουσιάσουμε και εκεί.»


3ο ΓΕΛ Αιγάλεω υπό κατάληψη

Συγκινητικό είναι επίσης ότι πολλοί μαθητές κάνουν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο facebook, αναρτήσεις σχετικά με τη Γενοκτονία, αντιτασσόμενοι έτσι εμπράκτως στις απόψεις του υπουργού Παιδείας.

Κάποια σχολεία όπως  το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, το 3ο, 4ο, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω και το 1ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας παραμένουν σε κατάληψη και άλλα απέχουν από τα μαθήματα, όπως στο 1ο Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο Μαγούλας.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Gallery