13 Νοέμβριος 2015, 18:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2015, 18:15

Απεβίωσε ο Ζαχαρίας Πιπερίδης του ομίλου ΟΤΕ

  • Απεβίωσε ο Ζαχαρίας Πιπερίδης του ομίλου ΟΤΕ
    Μεγάλη η απώλεια του εκτελεστικού διευθυντή του ομίλου ΟΤΕ Ζαχαρία Πιπερίδη

Θλίψη έχει σκορπίσει στην οικογένεια του ΟΤΕ και της Cosmote η αιφνίδια απώλεια του εκτελεστικού διευθυντή του ομίλου, Ζαχαρία Πιπερίδη, ο οποίος σε ηλικία 47 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σε ξενοδοχείο, στη Βιέννη, ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Αυστρία και η πρεσβεία επικοινώνησε με τον ΟΤΕ.

Με καταγωγή από το ποντιακό χωριό Απιδεώνας της Αχαΐας, ο Ζαχαρίας Πιπερίδης διακρινόταν για την ευαισθησία του όσον αφορά το Ποντιακό και πάντα ήταν παρών στις ποντιακές εκδηλώσεις και δράσεις.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν λένε πως καθοριστικό ρόλο σ’αυτό το θέμα έπαιξε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν στην Αστυνομία Πόλεων και βοηθούσε τους νεοπρόσφυγες που έφθαναν από την πρώην ΕΣΣΔ στην περιοχή της Καλλιθέας τη δεκαετία του ’80, όταν εργαζόταν κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και είχε μάστερ στις τηλεπικοινωνίες από το Imperial College of Science Technology & Medicine του Λονδίνου, καθώς και τίτλο ΜΒΑ από το Heriot-Watt University του Edinburgh Business School.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΟΤΕ, η διοικητική ομάδα, ο πρόεδρος του Οργανισμού και όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια.

«Ο Ζαχαρίας Πιπερίδης υπηρέτησε τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών περισσότερα από 20 χρόνια. Ήταν Chief Operating Officer του Ομίλου ΟΤΕ από τον Φεβρουάριο του 2011, και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της COSMOTE από το Νοέμβριο του 2007. Συνέβαλε τα μέγιστα στον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία και στη διάθεση σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών που έκαναν τη διαφορά για τους πελάτες μας και ανέπτυξαν την αγορά των τηλεπικοινωνιών στο σύνολό της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διατέλεσε Interim CEO της T-Mobile Polska, διατηρώντας παράλληλα τα καθήκοντά του στον όμιλο ΟΤΕ, από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Μάιο του 2015, ενώ εργάστηκε από θέσεις ευθύνης εμπορικού ή τεχνικού τομέα σε εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ανά την Ευρώπη (Vodafone Ελλάς, O2 Γερμανίας, ΟΤΕ Investments, RomΤelecom Ρουμανίας, Wind Ελλάς).