14 Νοέμβριος 2015, 13:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2015, 15:59

Ξεκινούν την Κυριακή οι εορτασμοί για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου

  • Ξεκινούν την Κυριακή οι εορτασμοί για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πολυτεχνείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό και θα φιλοξενήσει ομιλίες και δράσεις από την Κυριακή 15 του μηνός μέχρι την Τρίτη 17, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η ιστορική πύλη του Πολυτεχνείου κηρύχθηκε ως μνημείο της εξέγερσης και θα τοποθετηθεί και φέτος για τον εορτασμό δίπλα από το άγαλμα/μνημείο μπροστά από την ιστορική πρυτανεία.

Στο διήμερο Κυριακής (15/11) και Δευτέρας (16/11), το συγκρότημα Πατησίων θα ανοίξει στις 09:30 και θα κλείσει στις 21:00. Κατά την 17η Νοεμβρίου, ο εορτασμός θα κορυφωθεί με το καταληκτικό γεγονός της πορείας, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για το λόγο αυτόν το συγκρότημα θα ανοίξει στις 09:30 το πρωί της Τρίτης και θα κλείσει στις 13:00.

Επίσης, κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία Εδώ Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη. Εκδηλώσεις επίσης έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της 42ης Επετείου του Πολυτεχνείου αποτελείται από τον ΣΦΕΑ, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συλλόγους φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία του ΕΜΠ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας.