13 Νοέμβριος 2015, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2015, 12:33

Παρουσιάστηκε ο άνδρας που έριξε τη γροθιά στον Κουμουτσάκο

  • Παρουσιάστηκε ο άνδρας που έριξε τη γροθιά στον Κουμουτσάκο

Μία εβδομάδα μετά τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του παμποντιακού συλλαλητηρίου ενάντια στον Νίκο Φίλη, ο 22χρονος άνδρας με το καπέλο τζόκεϊ που στις φωτογραφίες φαίνεται πεντακάθαρα να ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο του βουλευτή παρουσιάστηκε οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ για κατάθεση.

Ο βασικός δράστης της επίθεσης εναντίον του βουλευτή έχει ήδη ποινικό μητρώο.

Το 2011 είχε συλληφθεί στο Μοσχάτο για τον ξυλοδαρμό ενός Πακιστανού από τον οποίο έκλεψε 100 ευρώ. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, μαζί με έναν 16χρονο, είχαν συλληφθεί στην Καλλιθέα διότι στην κατοχή τους είχαν βρεθεί ρόπαλα με τα οποία θεωρείται ότι έσπαγαν προθήκες καταστημάτων.

Για κατάθεση παρουσιάστηκε και ένας ακόμη 45χρονος άνδρας που εντοπίστηκε στο Μενίδι.  Στις φωτογραφίες και στα βίντεο φαίνεται να φοράει τζιν παντελόνι και σακάκι και να χτυπά επίσης τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Και οι δύο άνδρες πήραν 48ωρη προθεσμία για ανωμοτί κατάθεση. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστούν και τα δύο τελευταία άτομα που αναζητούσε η ΕΛΑΣ για την επίθεση.

Την Τετάρτη, στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε ο 24χρονος με το μπουφάν ο οποίος στεκόταν δίπλα στον άνδρα με το τζόκεϊ, και μία 22χρονη που προσπάθησε να σκίσει το σακάκι του βουλευτή.