12 Νοέμβριος 2015, 00:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 19:30

Στο Νεοχώρι Κωνσταντινούπολης συνέδριο για τα social media

  • Στο Νεοχώρι Κωνσταντινούπολης συνέδριο για τα social media
    Από την εκδήλωση του περασμένου Ιουνίου στην Αστική Σχολή Γαλατά, όπου εταιρεία δημοσκοπήσεων παρουσίασε αποτελέσματα έρευνας για το πρόγραμμα της κοινότητας Νεοχωρίου (φωτ.: panagiotisandriopoulos.blogspot.gr)

«Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μειονότητες: Μεταξύ ελευθερίας έκφρασης και λόγου μίσους» είναι ο τίτλος του συνεδρίου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος της κοινότητας Νεοχωρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μπιλγκί (Κέντρο Έρευνας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην Τουρκία και την Ελλάδα σχετικά με τη χρήση των social media από μέλη των μειονοτήτων.

Την ίδια ώρα, ακαδημαϊκοί, διαμορφωτές γνώμης και ειδικοί επιστήμονες θα μοιραστούν απόψεις σχετικά με την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις πολιτικές διεργασίες και το βαθμό ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα τουρκικά και τα αγγλικά.

Το πρόγραμμα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μειονότητες» είναι το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιείται από ένα βακούφι της κοινότητας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να μελετήσει τον τρόπο χρήσης των κοινωνικών δικτύων από τις μη μουσουλμανικές μειονότητες στο πλαίσιο της ελευθερίας έκφρασης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του λόγου μίσους. Οι βασικοί στόχοι του είναι η προώθηση της ελευθερίας έκφρασης στην Τουρκία, η διαμόρφωση προτάσεων για εξάλειψη του λόγου μίσους και η ισότιμη συμμετοχή των μελών μειονοτήτων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.