11 Νοέμβριος 2015, 16:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 16:10

Εμφανίστηκαν και κατέθεσαν δύο άτομα για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

  • Εμφανίστηκαν και κατέθεσαν δύο άτομα για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Ένα από τα τέσσερα άτομα που αναζητούσε η Αστυνομία για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου στο παμποντιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, εμφανίστηκε σήμερα στις Αρχές. Πρόκειται για έναν 24χρονο ο οποίος έδωσε ανωμοτί κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί από τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία φαίνεται να φοράει μπουφάν και να στέκεται δίπλα σε εκείνον με το καπέλο τζόκεϊ που ρίχνει μπουνιά στον βουλευτή. 

Ο άνδρας με το μπουφάν, το οποίο έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στο χώρο της επίθεσης και πρόκειται να παρουσιαστεί πάλι τις επόμενες ημέρες, για ανωμοτί κατάθεση.

Εκτός από τον 24χρονο, ανωμοτί κατάθεση έδωσε και 22χρονη κοπέλα που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο προσπαθώντας να σκίσει το σακάκι του βουλευτή. Όπως αποδείχθηκε, είχε προσαχθεί και το 2012 έπειτα από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Η Αστυνομία έχει εντοπίσει και τον άνδρα με το σακάκι που κυνήγησε και χτύπησε τον Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Την ίδια ώρα, 30 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ζητούν να μάθουν πού οφείλεται η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα» για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου.