12 Νοέμβριος 2015, 06:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 17:23

Στο πόδι η Ελλάδα στη σημερινή 24ωρη απεργία

  • Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα – Κατεβάζουν ρολά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Γενικό προσκλητήριο απευθύνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων για μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη γενική απεργία. Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ενώ δεκάδες συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εναντιώνονται στα σκληρά μέτρα που φέρνει η υπερψήφιση του 3ου μνημονίου.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί, αρκεί να το πιστέψουμε», τονίζει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, στην απεργία συμμετέχουν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και φαρμακοποιοί).


(Φωτ.: ΓΣΕΕ / facebook)

Η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει γενικό προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Δείτε εδώ πού έχουν οριστεί οι συγκεντρώσεις.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, στην απεργία συμμετέχει και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που επίσης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε απεργία έχει καλέσει τους οδοντιάτρους και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, του προαστιακού και του ΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, ενώ θα ματαιωθούν και όλα τα δρομολόγια λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.

Ακόμη, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. έως και τη λήξη της βάρδιας. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΛΠΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 π.μ. και από τις 4:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Σοβαρά θα είναι τα προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει από χθες με την πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, που αντιδρούν στην ένταξη του ταμείου τους σε ενιαίο φορέα ασφάλισης. Χωρίς δρομολόγια θα μείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακυρώσεις πτήσεων θα υπάρξουν λόγω της 24ωρης απεργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, αλλά και της ΟΣΥΠΑ. H Olympic Air προχωρεί στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων και στην αλλαγή της ώρας αναχώρησης σε μία. Δείτε εδώ ποιες πτήσεις ακυρώνονται.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι (ΠΟΕΣΥ) –οπότε δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστότοπους–, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Τέλος, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται(!) στις «ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές» της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.