11 Νοέμβριος 2015, 15:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2015, 16:15

Μήνυση από Παρασκευόπουλο-Τόσκα για την υπόθεση Πανούση

  • Μήνυση από Παρασκευόπουλο-Τόσκα για την υπόθεση Πανούση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση. Η μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οι υπουργοί με τη μήνυσή τους ζητούν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί –μεταξύ άλλων– τα αδικήματα παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων και υπηρεσιών, και η υπεξαγωγή εγγράφων. «Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται διάλογοι που έχουν το χαρακτήρα απορρήτου», είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος εξηγώντας γιατί ζητήθηκε από την εισαγγελέα να διερευνηθούν «οι ευθύνες όλων που αναπαράγουν έγγραφα και υποτιθέμενους διαλόγους».

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Δημοσιεύονται κείμενα διαλόγου, ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι. Και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί».

Τόσο ο Νίκος Παρασκευόπουλος όσο και ο Νίκος Τόσκας ανέφεραν ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και πρόσθεσαν πως πιστεύουν ότι θα διερευνηθούν τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί και τα οποία δημιουργούν τεράστια προβλήματα ασφαλείας.